Man in Valencia vast onder door regen ingestorte ‘falla-pop’

door admin
Man in Valencia vast onder door regen ingestorte 'falla-pop'

De Fallera-commissie meldt in de krant 20Minutos dat de man gewond is mar bij bewustzijn. Dit heeft het Informatie- en Noodcoördinatiecentrum (CICU) is gisteravond bekendgemaakt. Het incident vond plaats rond 23.00 uur op de Avenida Doctor Marañón in de bovengenoemde stad. Nadat de melding bij 112 binnenkwam, is hulp meteen op gang gekomen in de vorm van een ambulance en de brandweer om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. De 42-jarige gewonde man liep een meervoudig trauma op en werd na een eerste onderzoek ter plaatse per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis La Fe de València.

Zoals gemeld door op Facebook door de Falla-organisatie, is de gewonde man bij bewustzijn en in relatief goede conditie. De Fallera Mayor – de vrouwelijke en belangrijkste vertegenwoordigster van de ‘fallera-commissie’ tijdens de festiviteiten en de activiteiten van diezelfde commissie –  was op de plaats van de gebeurtenis op het moment dat de grote pop instortte, maar raakte niet gewond.

Veel schade aan falla-poppen

De DANA die woensdagavond de Valenciaanse Gemeenschap en andere delen van Spanje doorkruiste, veroorzaakte veel schade midden tijdens de “plantà” van de atypische Fallas 2021. In de stad Valencia werd tot 65 liter per vierkante meter neerslag geregistreerd en harde wind in slechts twee uur tijd. Veel monumenten werden door water meegesleurd en raakten beschadigd. Donderdagochtend scheen de zon in de stad Valencia, wat positief is omdat vandaag bekend zal worden wat de beste Falla van dit jaar is. 

Volgens de Generalitat zijn er geen wegen meer afgesloten in de Valenciaanse Gemeenschap en zijn er ook geen problemen met de elektriciteitsvoorziening. Het treinverkeer tussen Tarragona en Castellón ligt nog wel stil.

Volgens dezelfde bronnen is in sommige delen van de regio, zoals Pedralba, is 120 liter per vierkante meter gevallen in slechts 48 uur. De afgelopen nacht heeft Emergencias de la Generalitat bijna zevenhonderd incidenten afgehandeld en duizend oproepen in verband met de storm beantwoord. Afgezien van de schade tijdens de fallas-momenten, gingen de meeste meldingen over vastzittende voertuigen en ondergelopen garages. 

Met betrekking tot het metronetwerk in Valencia is de normaliteit overal hersteld. Evenzo zijn de rivieren in de Barranco del Poyo, in Riba-roja (Valencia); de Magro-rivier, in Requena (Valencia), en in het Carraixet-ravijn weer normaal na de overstromingen in de vroege ochtend. De Generalitat warschuwt wel uit de buurt te blijven van rivierbeddingen en de lagstgelegen stukken land.

Woesdagavond heeft de brandweer in Valencia talloze reddingsacties uitgevoerd, voornamelijk van voertuigen die vastzaten in het water.

In de provincie Castellón zijn vooral bomen die door de stormen zijn omgewaaid, opgeruimd. 

Dit vind je misschien ook leuk