Omicron ook in Spanje: ziekenhuis in Madrid stelt eerste geval vast

door admin
Omicron ook in Spanje: ziekenhuis in Madrid stelt eerste geval vast

De man maakt het goed met slechts lichte symptomen en zit in quarantaine. De microbiologische dienst van het Gregorio Marañón-ziekenhuis in Madrid meldde maandagmiddag dat het het eerste geval van de omicron-variant in Spanje had ontdekt.

Update omicron variant in Spanje

Deze afdeling “handhaaft de epidemiologische monitoring van de nauwe contacten van de man op de vlucht die vanuit de Nederlandse hoofdstad in Madrid landde. De besmetting werd gedetecteerd door middel van een screening met een antigeentest op de luchthaven van Madrid.

Met 13 gevallen in Portugal en tientallen in heel Europa leek de aankomst in Spanje van de nieuwe mutatie van het SARS-CoV-2-virus een kwestie van tijd. Desondanks besloot de regering maandag om nieuwe maatregelen te nemen om te proberen om het nationale grondgebied af te schermen en de dreiging van de variant zoveel mogelijk te minimaliseren.

President Pedro Sánchez bevestigde dat hij hoopt dat Ómicron “ons leven of onze economie niet verandert”, maar de uitvoerende macht begon op verschillende fronten te handelen.

Dit vind je misschien ook leuk