Spaanse rechtbank vaardigt arrestatiebevel uit tegen de Tinder Swindler

door admin
Spaanse rechtbank vaardigt arrestatiebevel uit tegen de Tinder Swindler

Hij deed dat door een relatie met hen aan te gaan, ze flink in de watten te leggen om hen vervolgens wijs te maken dat zijn leven als handelaar in de diamantenindustrie in gevaar was en dat hij snel geld nodig had. Door zijn nieuwe naam leek het alsof hij de zoon van de bekende miljardair en diamanthandelaar Lev Leviev was. Hij wist zo in totaal circa 10 miljoen dollar van zijn slachtoffers af te troggelen.

Hij gebruikte het geld van de ene gedupeerde om nieuwe vrouwen in de watten te leggen en ook geld afhandig te maken. Op Instagram poseerde hij volop met een luxe leven vol dure auto’s, mode en privéjets.

Arrestatiebevel wegens incident in Tarifa

Nu kan de Tinder Swindler dus naar de gevangenis. Dit zou echter niet zijn voor de vermeende oplichting die in de Netflix-documentaire een paar maanden geleden werd onthuld, maar voor een misdaad die hij in 2019 in Spanje zou hebben gepleegd.

Volgens de Daily Mail zou een Spaanse rechtbank een arrestatiebevel tegen Shimon Heyada Yahut hebben uitgevaardigd wegens het gebruik van een vals rijbewijs bij gebeurtenissen die plaatsvonden op 30 januari 2019. Volgens de Britse krant zou de Maseratie van de Israelier vast zijn komen te zitten op een Spaans strand in Tarifa, terwijl hij met een van zijn vriendinnen was.

De politie reageerde op een oproep over de vastzittende auto op het strand Los Lances Sur. Eenmaal ter plaatse troffen ze een Russische blondine met een Hermes-tas en een Israëlische man met een Gucci-shirt. De betrokken toerist identificeerde zich als Michael Bilton, zoals vermeld op zijn identificatiebewijs.

Vals rijbewijs

De politie constateerde echter dat het een vals document was met een van de aliassen die Leviev gebruikte voor zijn Tinder-zwendel. Op dat moment arriveerde een takelwagen, nam de auto mee en de twee betrokkenen verlieten het toneel. “Ondanks het feit dat de politie vermoedde dat het document was vervalst, werden er geen arrestaties verricht en mocht het paar terugkeren naar Málaga.

Via Netflix-documentaire alsnog geïdentificeerd

Nu, drie jaar later, zouden de autoriteiten hebben vastgesteld dat de persoon die betrokken was bij het incident met de Maserati Leviev was. Allemaal dankzij de documentaire uitgezonden door Netflix. Volgens Daily Mail heeft de politie toen een rechtbank in de stad Algeciras bevolen het onderzoek tegen deze man te heropenen wegens het overleggen van een vals document die dag en voor de overtreding op het strand. Het proces was afgesloten destijds nadat de betrokkene niet had gereageerd op de verzoeken van justitie.

Dit vind je misschien ook leuk