Undercover-agenten op groot festival in Valencia tegen prikincidenten

door admin
Undercover-agenten op groot festival in Valencia tegen prikincidenten

Op het festival worden meer dan 320.000 bezoekers verwacht en met de infiltratie van de agenten wil de gemeente de veiligheid van deze bezoekers garanderen. Het hoofd van de Guardia Civil van Valencia, José Antonio Fernández de Luz waardeert de inzet van het festival om de bezoekers te beschermen.

“Er zal 24 uur per dag beveiliging zijn. 800 agenten van alle eenheden van de Burgerbescherming, een helikopter, een hondeneenheid, GEAS, drones worden ingezet…”. De toename van het aantal gevallen waarbij vrouwen worden geprikt om ze op die manier chemische middelen toe te dienen waarna ze seksueel misbruikt of beroofd worden, heeft zowel de organisatoren van het festival als de politie-eenheden op scherp gezet.

Elke poging tot injecteren van chemische stoffen voorkomen

Men zal proberen “elke poging tot mogelijke injecties op heterdaad te betrappen en dus te voorkomen”. Daarnaast zullen in totaal meer dan 2.000 agenten van de Nationale Politie, de Lokale Politie en de Guardia Civil van Cullera zich aansluiten bij een campagne die tot doel heeft drukte biji de in- en uitgang van de locatie te vermijden.

Het Medusa Sunbeach Festival zal een ‘Punto Violeta’ (Paars informatiepunt) hebben waar informatie wordt verstrekt over het voorkomen en optreden bij misdrijven van seksuele aard, inclusief het bovengenoemde prikken.

Vrouwen kunnen gerust zijn

“Vrouwen kunnen gerust zijn, Medusa en Cullera zijn veilige plekken. Cullera is een plaats zonder geweld tegen vrouwen”, voegde Fernández de Luz eraan toe.

Aantal klachten over prikincidenten neemt toe

Klachten over prikincidenten bij de Guardia Civil zijn toegenomen. Het zou al gaan om 14 incidenten van prikken voor seksueel gebruik of diefstal nadat festivals zoals Arenal Sound in Burriana zijn beëindigd. Tot dinsdag gaat het om 38 meldingen van mogelijke prikincidenten. Hiervan hebben 14 personen een officiële klracht ingediend. 

Dit vind je misschien ook leuk