Wikileaks: Costa Brava is speeltuin Russische maffia

door admin
Wikileaks: Costa Brava is speeltuin Russische maffia

Maffiabazen uit Rusland gingen oorspronkelijk naar Spanje om er vakantie te vieren, maar tegenwoordig gebruiken ze hun vakantieplek aan de Costa Brava om hun geheime operaties te runnen, aldus volgens de uitgelekte informatie.

In een document van de Russische ambassade in Madrid uit december 2009, wordt Fernando Bermejo, anti-maffia aanklager in Barcelona, geciteerd die zegt dat er op ‘grote schaal geld witgewassen wordt in Catalonië’ en dat ‘veel, heel veel’ leden van de Russische maffia actief zijn in de regio.

Bermejo zegt verder dat de maffiabazen op het idee gebracht worden door de vele mogelijkheden en het gebrek aan controle en in toenemende mate de Costa Brava gebruiken als witwaslokatie en voor andere illegale praktijken.

Minst behulpzaam

José Gonzalez, een Spaanse magistraat die het al jaren voorzien heeft op de georganiseerde Russische misdaad in Spanje, vertelde Amerikaanse diplomaten tijdens een geheime briefing in Madrid in Februari dit jaar, dat Groot Brittannië de minst behulpzame westerse natie is geweest in de decennialange strijd tegen de Russische maffia.

Dit vind je misschien ook leuk