Wereldberoemde portretten van Lita Cabellut nu in Marbella én Barcelona

door admin
Wereldberoemde portretten van Lita Cabellut nu in Marbella én Barcelona

De bijzondere werken van de Spaanse kunstenares werden al over de hele wereld tentoongesteld. Voor het eerst zijn ze nu ook in haar geboorteland te zien. De Red Penguin Art Gallery in Marbella toont portretten van de hand van de meestbesproken kunstenaar van dit moment.

Cabellut beleefde in 2011 haar doorbraak toen het grootste deel van de tentoongestelde portretten van Coco Chanel al voor de opening van de expositie al waren verkocht. 

Portretten

Portretten van beroemdheden zoals Marilyn Monroe, Frida Kahlo, Anne Frank, Billie Holiday, Charlie Chaplin en Federico Garcia Lorca, vallen op door een erg theatrale stijl die het gevolg is van de mix aan technieken en texturen waarmee Cabellut werkt.

Dankzij deze mix komen de emoties en de strijd die de geportretteerden hebben doorgemaakt en die zichtbaar zijn op het gelaat op Cabellut’s schilderijen tot leven en trekken de toeschouwer als het ware het werk in.

Over Lita Cabellut

Lita Cabellut bracht haar vroege jeugd door als straatkind in de wijk El Raval in Barcelona. Vanaf het moment dat ze op haar dertiende werd geadopteerd door een vermogende familie en werd meegenomen naar musea als het Prado in Madrid, sloeg ze aan het schilderen. Ze studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam en woont en werkt nu in Den Haag. 

Barcelona

Het werk van Cabellut is tot eind juli eveneens te zien in het museum Vila Casas in Barcelona. Voor kunstliefhebbers in Zuid-Spanje organiseert Red Penguin Art Gallery een speciale kunstreis van twee dagen naar de Catalaanse hoofdstad om daar de expositie ‘Trilogía de la Duda’ (Trilogie van de twijfel) te bewonderen. Ook is er een excursie naar drie beroemde gebouwen van Antoni Gaudi. Deze reis vindt plaats op 28 en 29 juli aanstaande.

Contact

Wie meer wil weten over deze reis of de exposities in Barcelona of Marbella kan contact opnemen met Red Penguin Art Gallery in Marbella, stuur een email of bel met +34 664 340 107.

(Op de foto het portret van Federico Garcia Lorca)

Dit vind je misschien ook leuk