Auditie nodig in Madrid om op de ‘puta calle’ te mogen spelen

door admin
Auditie nodig in Madrid om op de 'puta calle' te mogen spelen

De twee leden van ‘Potato Omelette Band’ namen hun instrumenten en een verborgen camera mee en zetten hun auditie van begin december op YouTube, waar deze meteen een grote hit werd. Ze schreven een lied waarin ze kritiek uiten op het feit dat ze een vergunning hebben om op de ‘puta calle’ te mogen spelen.

 

‘Bedankt burgemeester’

 

Ze bedanken in hun lied burgemeester Ana Botella ervoor dat ze Madrid verandert in een stad waar artiesten worden vervangen door politie. Botella wordt ook bedankt voor het langzaam sluiten van theaters en het privatiseren van concertzalen, zodat er nog meer artiesten letterlijk op straat moeten gaan staan om hun brood te verdienen.

De artiesten hebben eveneens kritiek op het feit dat het comité dat moet beoordelen of ze in aanmerking komen voor een vergunning zich niet identificeert en niet duidelijk maakt op welke criteria straatartiesten dan wel worden beoordeeld. De gemeente stelde de regel in om overlast op straat te voorkomen en verbiedt het gebruik van versterkers en percussie-instrumenten. Zie de video op deze pagina voor het volledige lied.

Dit vind je misschien ook leuk