Veel Nederlanders en Belgen kiezen voor Catalonië als vakantiebestemming

door admin
Veel Nederlanders en Belgen kiezen voor Catalonië als vakantiebestemming

Vooral Nederlanders en Belgen kozen voor een stedentrip naar Barcelona. De voorkeur daarnaast ging uit naar de verschillende kusten zoals Costa Brava, Costa Dorada en de kust van Barcelona zelf.

Hoewel nog steeds de algemene voorkeur uitgaat naar zon- en strandbestemmingen, constateert het Catalaanse bureau voor toerisme een toegenomen belangstelling voor de Pyreneeën en andere gebieden in het binnenland om te genieten van de natuur, wandelen en fietsen. 

Toerisme Catalonië

Toeristen zijn belangrijk voor Catalonië. De sector vertegenwoordigd 12 procent van het Catalaanse bruto binnenlands product en is goed voor 13 procent van de werkgelegenheid. Uit de cijfers blijkt, nog steeds volgens het Catalaanse bureau voor toerisme, dat de regio aan top staat en goed is voor 25 procent van hett internationale toerisme naar Spanje.

Volgens een enquete van de toeristische organisatie Egatur gaven buitenlandse toeristen tot november in totaal 13,4 miljoen euro uit in de regio. Dat was 13,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 

Toeristentaks Barcelona

Een deel van de inkomsten uit het toerisme is tegenwoordig ook afkomstig uit de toeristentaks die in november 2012 werd ingevoerd. Men dient per persoon per overnachting een bedrag te betalen van tussen 45 cent en 2,25 euro afhankelijk van het type logies. Vanaf de invoering van deze belasting tot september 2013 werd 34 miljoen euro ontvangen, zo staat te lezen in de krant Vanguardia. 16,3 miljoen daarvan werd betaald voor een verblijf in Barcelona-stad, dat is bijna de helft.

Dit vind je misschien ook leuk