Huizenmarkt Costa del Sol doet het goed

door admin
Huizenmarkt Costa del Sol doet het goed

De sjieke Zuid-Spaanse badplaats sloot 2013 met in totaal 3.115 transacties, een stijging van 23 procent ten opzichte van het jaar 2012. Dit aantal verkopen is ongeveer gelijk als dat van voor de crisis in 2007. Marbella leidt het herstel van de Spaanse woningmarkt, zo blijkt uit de gegevens over het totaal aantal transacties op het gebied van onroerend goed, afkomstig van het ministerie van Wonen. 

In heel Spanje daalde het aantal transacties echter nog met 17,4 procent met een totaal aantal van 300.349 verkopen. Slechts in twee provincies werden meer huizen verkocht dan een jaar geleden: Santa Cruz de Tenerife (+2,4 procent) en Las Palmas (+0,6 procent). 

In de rest van de provincies is het aantal verkopen gedaald. De provincie Málaga als geheel doet het niet slecht ondanks een daling. De daling van 3,6 procent met een totaal aantal transacties van 18.639 is op die van Alicante na (-1,5 procent) de minst grote. 

Het positieve beeld op de onroerendgoedmarkt in Marbella is niet uniek aan de kust omdat ook de plaatsen Estepona, Mijas en Benalmadena een groei vertoonden van respectievelijk 9,3, 4,1 en 0,5 procent. De kust ten oosten van de stad Málaga zag het aantal verkopen in 2013 nog wel dalen met 11,5 procent.

Dit vind je misschien ook leuk