‘Hit and run’-actie Spaanse politica gaat viraal op social media

door admin
'Hit and run'-actie Spaanse politica gaat viraal op social media

De politica die zeer belangrijk is binnen de partij Partido Popular reed na het incident gewoon weg richting het district Malasaña, waar ze woont. De politie achtervolgde haar tot haar woning. Hier weigerde Aguirre met ze te praten. De agenten zijn volgens verschillende Spaanse media vervolgens naar het dichtstbijzijnde politiebureau gegaan om een klacht in te dienen wegens gebrek aan medewerking. Dit is althans de versie van de politie.

De politica zelf ziet het anders. Haar visie vat ze samen met de termen ‘leugens, arrogantie en chauvinisme’. Ze was aan het pinnen op een moment dat er amper iemand te zien was in de drukke verkeersader Gran Via van de Spaanse hoofdstad. Er kwamen twee agenten van de lokale politie aan. Ze gaf hen haar rijbewijs en ID en vroeg of ze weer weg kon. Het antwoord was nee.

Aguirre had geen idee waarom ze moest wachten, dus besloot weg te rijden. Terwijl ze dit deed heeft ze de agenten verteld dat als ze meer van haar wilden, ze haar maar thuis moesten bezoeken. Bij het wegrijden raakte ze de motor zeer licht, maar deze viel om. Eenmaal thuis bleek dat 7 agenten haar waren achtervolgd en met haar op de foto wilden. Zo verklaarde Aguirre later op de radio Cadena Ser.  

Op Twitter en Facebook zijn de grappen niet aan te slepen. De Spaanse politica is gefotoshopped met ‘no need for speed’, de filmtitel ‘Fast and Furious’ in beeld geplakt of in een Formule 1-pak en talloze andere grappen die haar verbinden aan snelheid en vluchten. Als hashtag is gekozen voor #Esperanzaalafuga (Esperanza op de vlucht).

Volgens de Spaanse krant El Diario gaat het incident Esperanza Aguirre in de weg staan bij haar run voor het burgemeesterschap van Madrid. De agenten die haar een boete gaven en opdroegen te wachten zijn ambtenaren in dienst van de gemeente Madrid. Zij zou dan hun toekomstige baas zijn. Aguirre maakte ook al bekend dat ze met haar advocaat aan het bestuderen is of ze een klacht tegen de agenten kan indienen vanwege hun ‘leugens en macho-gedrag’. 

Dit vind je misschien ook leuk