Uitgifte reisdocumenten bij consulaten in Spanje tot 1 september!

door admin
Uitgifte reisdocumenten bij consulaten in Spanje tot 1 september!

Dit geldt ook voor visa ten behoeve van visumplichtige buitenlanders. Vanaf dat moment kunt u in Spanje hiervoor uitsluitend terecht bij de Nederlandse ambassade in Madrid. 

De overheid begrijpt dat deze wijziging voor veel Nederlanders in Spanje praktische consequenties heeft. Om Nederlanders die een paspoort of identiteitskaart willen aanvragen tegemoet te komen zijn de volgende maatregelen genomen:

Langere geldigheid

Vanaf 9 maart 2014 zijn nieuwe paspoorten en identiteitskaarten voor personen vanaf 18 jaar voortaan tien in plaats van vijf jaar geldig . Dit betekent dat u in de toekomst slechts één keer in de tien jaar een nieuw paspoort / identiteitskaart zult hoeven aan te vragen. Het tarief voor het aanvragen van een reisdocument wordt  verhoogd : 131,11 euro voor een paspoort en  118,25 euro voor een identiteitskaart.

Waar wel uitgifte reisdocumenten?

  1. Bij elke Nederlandse Ambassade en sommige Consulaten-Generaal. Identiteitskaarten kunnen alleen worden aangevraagd en uitgereikt bij een Nederlandse Ambassade binnen de Europese Unie, alsmede in Andorra, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Turkije, IJsland en Zwitserland.
  2.  Bij de balie van de gemeente Haarlemmermeer op Schiphol (vertrekhal 1, 7 dagen per week van 07.00 uur tot 22.00 uur, op afspraak). U kunt dan uw paspoort bij aankomst op Schiphol aanvragen en het document ophalen als u weer uit Nederland vertrekt;
  3. Op het stadhuis van de  Nederlandse (grens)gemeenten: Oldambt, Enschede, Maastricht, Montferland, Echt-Susteren, Bergen op Zoom en Den Haag (alleen op afspraak).  Gemeente Bergeijk treft voorbereidingen om op  1 mei 2014 ook te starten met paspoortafgifte aan niet ingezetenen. 

Bezoek vooraf de website van Rijksoverheid voor meer informatie over tarieven en de locatie waar u een reisdocument wilt aanvragen. 

Wanneer u een Nederlands paspoort of identiteitskaart alleen aanvraagt voor de bevestiging van de Nederlandse nationaliteit, kunt u ook overwegen een ‘Bewijs van Nederlanderschap’ aan te vragen (dit kost 30euro). Echter dit bewijs is geen identiteitsdocument en hiermee kunt u niet reizen.

Lees hier de officiële melding van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor vragen kunt u contact opnemen via emailadres: mad-ca@minbuza.nl 

Dit vind je misschien ook leuk