Moeder bekent moord op politica Isabel Carrasco

door admin
Moeder bekent moord op politica Isabel Carrasco

Het gaat om een 58-jarige moeder en haar 35-jarige dochter die wegrenden nadat de schoten met fatale afloop voor de president van de provincie León waren gelost. Niet lang daarna konden de vrouwen worden opgepakt. 

Volgens de verklaring van de moeder zou ze hebben geschoten op de politica uit persoonlijke wrok vanwege de behandeling die haar dochter kreeg van Carrasco en haar provinciebestuur. De dochter werkte tot twee jaar geleden als telecommunicatiespecialist voor Carrasco, maar werd ontslagen. Sindsdien zou er een arbeidsconflict zijn, dat een week geleden resulteerde in een reactie vanuit de provincieregering die de dochter niet beviel. Ze zou 12.000 euro aan onterecht ontvangen salaris moeten terugbetalen.

In verband met de moord op de 59-jarige politica, die dinsdag in León werd begraven in aanwezigheid van onder meer de Spaanse premier Rajoy en voormalig premier Zapatero, werd een politieagente gearresteerd. Zij zou een zakje met het vermoedelijke moordwapen naar het politiebureau hebben gebracht. Deze agente is een vriendin van de dochter en beweert dat ze dinsdag opeens het zakje op de achterbank van haar auto zag liggen.

De echtgenoot van de vrouw die op Carrasco schoot is inspecteur bij de politie van Astorga en heeft op eigen initiatief ontslag genomen vanwege de betrokkenheid bij de moord van zijn naasten. De politie trof bij een huiszoeking in de woning van de dochter nog een wapen aan. Vermoedelijk verkregen op de zwarte markt. Daarnaast vond men nog 1,5 kilo marihuana in het huis.

Dit vind je misschien ook leuk