Open brief namens ondernemers en particulieren aan de Costa Blanca

door admin
Open brief namens ondernemers en particulieren aan de Costa Blanca

Het onderwerp van boosheid betreft de voorgenomen sluiting van het Honorair Consulaat in La Nucia aan de Costa Blanca in Spanje. De brief brief is onderdeel van krachtige signalen van bijna 5.000 proteststemmen van Nederlanders die reeds naar de minister zijn gezonden en hebben geleid tot Kamervragen via Peter Omtzigt van het CDA en Martine Baay van 50PLUS.

Er is en wordt zowel schriftelijk, telefonisch als via Consulaatopen.nl geprotesteerd. Al deze stemmen zijn geregistreed en zullen op korte termijn aan de minsiter worden aangeboden. Een overzicht van de op ware cijfers gebaseerde kritiek op deze ‘bezuiniging’ die geld kost, treft u onder aandere aan op deze website. 

De brief

Aan de Minister van Buitenlandse Zaken

de heer drs. F.C.G.M. Timmermans
Bezuidenhoutseweg 67
2594 AC DEN HAAG
Nederland

Spanje, Costa Blanca

15 juni 2014

Onderwerp: sluiting Honorair Consulaat La Nucia

Geachte minister, collega politici en adviseurs,

Naar aanleiding van de voorgenomen sluiting van het consulaat te La Nucia, Costa Blanca, Spanje, laten wij als groep betrokkenen aan de Costa Blanca, bestaande uit o.a. Nederlandse (oud-)ondernemers, waaronder veel medici en particulieren een ernstig protest horen.

Na de ramp die uw voorgangers vanaf 2006 hebben veroorzaakt door middel van de invoering van de Nieuwe Zorgwet, waardoor duizenden gepensioneerde Nederlanders in het buitenland dagelijks ernstig worden benadeeld, zowel m.b.t. hun gezondheids-, sociaal-maatschappelijke als economische situatie, kan uw voorgenomen besluit om het Honorair Consulaat in La Nucia (Costa Blanca, Spanje) te sluiten, ook van onze kant op ernstige afkeuring rekenen.

Vele medelanders zullen immers niet meer in staat zijn hun officiële papieren aan te vragen of hun paspoort te verlengen, waardoor ze illegaal worden in Spanje, met als gevolg dat ze niet meer verzekerd zullen zijn voor noodzakelijke zorg. Nu reeds constateren wij uit stress voorkomende gezondheids- en functioneringsklachten bij veel van deze mensen.

Terugkeren naar Nederland is zeker in de huidige economische crisis en uw afstotende beleid geen optie, los van de gezondheidsproblemen die in het Nederlandse klimaat bij de betrokkenen direct terug zullen keren. Een eventueel eigen woning onder dwang van uw beleid ver onder de prijs of de hypotheeklast moeten verkopen, leidt tot grote schulden en dus ook nog eens extra financieel leed.

Met uw ‘bezuinigingsplannen’, waarmee u de Nederlandse staat juist op kosten jaagt, vergroot u de sociale ramp die uw politieke collega’s Hoogervorst en Klink al hébben veroorzaakt.

Staat u ook achter de door getuigen gehoorde uitspraak van Hoogervorst dat de Nederlanders in het buitenland uitgerookt moeten worden?

Dat de rechter uiteindelijk die Nieuwe Zorgwet-zaak heeft afgedaan met “bestuurlijke naïviteit van de Nederlandse regering, zonder dat er opzet in het spel was”,  geeft u naar onze mening niet het recht al vooruit te lopen op wederom zo’n uitspraak.

Uw ambassadeur te Madrid – op 500 kilometer afstand van ons/uw winstgevende Honorair Consulaat in La Nucia – toont weinig of geen compassie met de Nederlanders in Spanje en in het bijzonder die aan de Costa Blanca. Bovendien is hij meer dan voldoende geïnformeerd over de grote meerwaarde van dit consulaat als het gaat om service aan Rijksgenoten variërend van hun veiligheid en ondersteuning, tot aan vermiste personen toe. Overigens treft u ook enige duizenden Nederlandse ondernemers met hun gezinnen die óók gebruik maken van de diensten van het genoemde consulaat!

Er is dus schrikbarende desinteresse voor het leed dat zeer velen zal worden aangedaan en dat kan worden voorkomen zonder dat het ook maar iets zal kosten!

Wij verzoeken u daarom uw economische, bestuurlijke en menselijke hart te laten spreken en deze maatregel per direct in te trekken. U zult daarmee vele tienduizenden landgenoten – zie de correcte cijfers die u eerder zijn aangeleverd – een deel van het verloren vertrouwen in de Nederlandse overheid weer teruggeven.

Als u dit allemaal niets interesseert, dan kunt u dat laten merken door u niets aan te trekken van de diverse petities en handtekeningenacties die u reeds heeft ontvangen. U doet dan gewoon alsof uw neus bloedt. Wij rekenen er echter op dat iemand die speciaal naar de Oekraïne reist om een volksopstand te steunen en de Saudi’s tevreden wil stemmen na wangedrag van een Tweede Kamer lid, ook het hart op de goede plaats heeft voor landgenoten die vaak om gezondheidsredenen zijn afgereisd naar het zuiden (tegen lagere zorgkosten dan in Nederland).

Hoogachtend,

Maarten Vasbinder, huisarts

Jaap van Kluijven, radioproducer

Mart-Jan Rongen, chirurg

Rutger Baerends, tandarts

Max Rufi, uitgever

Barbara Martens, uitgeefster

John van Kampen, wetenschapsauteur

Jeroen Braat, cardioloog

Ana Vasbinder Borda Marquillo, Directora Relaciones Institucionales, Hospital Clinica Benidorm

Henk Koenders, huisarts

Renske Waagmeester, psycholoog

Karin Thomas

Frits en Marian Schreurs

E. Volker, radioloog

Nelke Koning

Reina Arendsen

Sandra Stam

Walter van Rooij, ex-directeur BATA

Pieter Faber. Gelukkig dat er nog mensen bestaan die het voortouw willen nemen, hartelijk bedankt!

Hans van den Berg

Brenda Vlemmings, personeelsmanager Hospital Clinica Benidorm

Irene Godderij, Onafhankelijk Geestelijk Verzorger-WVGV

Cees van der Wiel, voorzitter Vereniging van Nederlandse Gepensioneerden in Spanje

Hans Dieckmann, fysiotherapeut

Rea van Dick Guntenaar, voorzitter van Club Los Holandeses
H.J.Schneiders
Anneke ter Bruggen

A. Bruggenter

Jan van Delft

Gerlof Boosman
Margreet & Jaap Stolte, ex-tropenarts, huisarts n.p.
Peter Ortmans
Peter Rissing
Ton Rooijmans
Marja en Eddy Schermacher, ondernemers
Trudi van Dorp, docente
Jenny Moers, toneelvereniging
Leon Moers, oud ondernemer
Freek van Elferen, computer services

​Harry en Ursula van Iperen

Hans van den Berg. Typisch weer een gevalletje van bureaupolitiek. Schrappen zonder nadenken.

Ana de Koning

Vivian Wienholds, bestuurslid Club Los Holandeses Barranco Hondo

H C P Siecker

Herman Jan Heimens, luitenant-kolonel der Infanterie b.d. Het sluiten van het consulaat betekent  in onze regio een regelrechte ramp.
Paul Maarschalkerweerd

Hans Oudendorp

Mevr. C. Machielse-van der Ploeg
Hans Verdaasdonk. Sluiting van dit consulaat is hoogst onwenselijk en irritant.

Hans Cerutti, sales agent
Sineke A.J, Janssen, gezondheidspsycholoog BIG

Henk Beije, Pensionista, mijn leeftijd is 70 jaar
Max Meertens, huisarts

Dirk Lievaart, ondernemer

Gerrit Schotte, lid van o.a. verschillende Ned. organisaties

Els Tempelaars

Rita van der Slik
Alice Roosen

Pieter Blom

Leny Blom-Rodenburg

… en vele anderen

Dit vind je misschien ook leuk