‘Columbus en Leonardo da Vinci waren Catalanen’

door admin
'Columbus en Leonardo da Vinci waren Catalanen'

De groep van het Institut Nova Històrica zegt dat Juan Colom i Bertran de echte naam was van de ontdekkingsreiziger die in het Spaans Cristóbal Colón wordt genoemd. Dit wordt gemeld in de documentaire ‘Demontando a Leonardo’. 

Mona Lisa is Isabel van Aragón

Dezelfde groep beweert dat het wereldberoemde schilderij van de mysterieuze Mona Lisa dat in het Franse Louvre dagelijks circa 20.000 bezoekers trekt, in werkelijkheid een portret is van Isabel van Aragón, die zou zijn geschilderd met op de achtergrond de van spiritualiteit omgeven berg Montserrat in Catalonië. 

Da Vinci

Volgens de historici bevat de biografie van Da Vinci teveel tegenstrijdigheden. Ze geloven dat de schilder is geboren in een plaats dichtbij de Montserrat, zoals Manresa, Vich of La Garriga. Ze merken op dat tijdens de Renaissance in het Vaticaan ook Catalaans werd gesproken. 

Chistoffel Columbus

In het boek ‘Catalaanse ontdekking en verovering van Amerika, een geschiedenis herschreven door Castlilianen’ van de auteur Jordi Bilbeni is te lezen dat Columbus in werkelijkheid Joan Colom moet hebben geheten en de kleinzoon was van de oprichter van de eerste publieke bank ter wereld. Tevens zou de huidige president van Catalonië, Artur Mas, een verre nazaat van deze ontdekkingsreiziger zijn.

Volgens de controversiële theorieën van het Institut Nova Historica was de auteur van Don Quijote, Miguel de Cervantes, in werkelijkheid Joan Miquel Servent. Hernán Cortes was Ferran Cortès en Juan Sebastián Elcano, de eerste persoon die met Magelhaes een reis rond de wereld volbracht, zou Joan Caçinera del Canós zijn geweest. Allemaal Catalanen dus en belangrijke historische feiten die volgens de onderzoekers aan de Catalanen zijn toe te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk