Bejaarde Spaanse man overleden na massale wespenaanval

door admin
Bejaarde Spaanse man overleden na massale wespenaanval

De familie was op slechts 50 meter van hun woning in het stadje Bodes toen hun hond begon te graven in een wespennest. De gealarmeerde wespen vlogen uit en vielen het bejaarde koppel en hun zoon aan. Alledrie werden tientallen keren gestoken, maar de oude man die in slechte gezondheid verkeerde, overleefde de aanval niet. Ondanks de toegesnelde ambulance kon hij niet meer geholpen worden en overleed kort na aankomst in het ziekenhuis.  Volgens bronnen in het ziekenhuis was de man ruim 300 keer gestoken. Het was al de tweede massale wespenaanval met fatale afloop in Asturias binnen een week tijd. Een andere man overleed nadat hij vele malen werd gestoken op een strand in dezelfde regio.

Seizoen van bijen en wespen weer aangebroken

Het gaat om de tweede aanval binnen een week met dodelijke afloop in Asturias. Vorige week overleed een man aan bijensteken bij een strand in de Noord-Spaanse provincie. Daarnaast raakten nog een klein tiental mensen gewond. Experts wijzen erop dat bijen niet agressief zijn en uitsluitend steken wanneer ze zich aangevallen of bedreigd voelen. Na het steken gaan ze dood. Wespen daarentegen kunnen agressief zijn, je meermalen steken en daardoor niet dood gaan. Bijen- en wespensteken zijn alleen gevaarlijk voor mensen met een allergie en die zich er niet van bewust zijn allergisch te zijn. 

Tip

Wil je in de zomer ongestoord buiten zitten dan kunnen de volgende tips helpen. Snij een waterfles doormidden, giet aanmaaklimonade of iets heel zoets in het onderste deel en zet het bovenste gedeelte met de tuit er omgekeerd op, zodat je een trechter-effect krijgt. De wespen kunnen er dan wel in, maar niet uit.

Gebruik geen sterk geurende parfums, aftershaves, deodorant of zonnebrand, draag neutrale kleding zoals wit of bruine kleuren. Hoe fleuriger en hoe drukker de motieven, hoe eerder wespen je verwarren met bloemen.

Loop niet blootsvoet over een grasveld waar ook kleine bloemetjes groeien. 

Zet wierrook, een fakkel of kaarsen op tafel, daar houden wespen niet van. 

Sla wespen niet van je af, dan zullen ze juist ter verdediging gaan steken.

Dit vind je misschien ook leuk