Benidorm lijdt onder ‘illegaal aanbod’ vakantie-appartementen

door admin
Benidorm lijdt onder ‘illegaal aanbod’ vakantie-appartementen

Dit meldde dinsdag een woordvoerder van de Horeca-vereniging Hosbec. De bezetting in juni was 78,1 procent. Hosbec vertegenwoordigt bijna 35.000 hotelbedden in Benidorm en iets meer dan 8.000 appartementen voor toeristen. Daarnaast zijn er nog 11.000 toeristische verblijven aan de rest van de Costa Blanca.

Deze daling van de bezetting strookt niet met de cijfers over de aantallen toeristen die naar de Costa Blanca komen, vandaar dat men concludeert dat er sprake is van een grote verborgen economie op dit vlak. Volgens Hosbec-voorzitter, Toni Mayor, tonen deze gegevens aan dat het ‘illegale aanbod niet alleen schade toebrengt aan het hotelwezen, maar ook dat het impact heeft op de sector met gereguleerde appartementen. ‘De verborgen economie benadeelt de winstgevende activiteiten die inkomsten en banen genereren.

 

‘Ernstige zorgen’

 

Vorige week publiceerde de Spaanse federatie van hotels en toeristische logies een manifest, ondersteund door Hosbec, waarin ‘ernstige zorgen’  worden geuit over ‘de groei van de verborgen economie en de illegale economische activiteiten in de toeristische sector in Spanje’. Volgens gegevens van Hosbec is ruim 70 procent van de toeristen die logeert in legale appartementen in juni afkomstig uit Groot-Brittannië. 18,5 procent kwam uit Spanje, gevolg door Nederlanders, Fransen en Belgen als de grootste groepen daarna.

Men voorspelt dat de bezetting voor de maand juli 78,2 procent zal zijn. Vorig jaar was dat nog 86,1 procent.

Dit vind je misschien ook leuk