Hittegolf tot vrijdag in Spanje

door admin
Hittegolf tot vrijdag in Spanje

De hoogste temperaturen zullen gemeten worden op de hoogvlakten, in Andalusië, de Ebro-vallei en in Cantabrië. In enkele steden zal het warmer dan 40 graden worden, zo meldt het Spaanse weerinstituutAemet. Voor de provincies Madrid, Castilla la Mancha en Córdoba geldt een oranje waarschuwing.

Voor het noorden van Andalusië geldt een gele waarschuwing, zo ook voor Cuenca, Guadalajara, Albacete, Valladolid, Navarra en delen van Aragón en Catalonië. Voor de rest van de autonome regio’s geldt geen alert.

Stijgende verkoop ventilatoren

Verkopers van ventilatoren knijpen vast in hun handen. Dankzij de hittegolf is de verkoop van deze apparaten via Amazon.es met 57 procent gestegen. Op dinsdag werd de grootste stijging van de online verkoop gemeten met 200 procent ten opzichte van dezelfde dag een week eerder.

Tips om het koel te houden

Natuurlijk hebben we de airconditioning, maar om het op iets economischer wijze koel te houden, zijn hier nog zes tips.

  1. Sluit de rolluiken (persianas) gedurende de heetste uren van de dag, vaak is dat tussen 12 en 18 uur. Zodra de zon aan kracht verliest gooi je alles open, zodat je de grootste hitte hebt buiten gehouden.
  2. Creëer luchtstromen door de ventilator slim neer te zetten. Zet je die dichtbij een raam of deur, dan blaast het apparaat ook frisse lucht door de ruimte. Heb je tegenover elkaar gegen ramen en deuren, zet die open. Heb je twee ventilatoren, zet deze dan ook tegenover elkaar.
  3. Eet minder in meer porties verspreid over de dag. Eten verteren verhoogt de lichaamstemperatuur, dus gebruik je lichte maaltijden, dan voorkom je dat gedeeltelijk.
  4. Drink iets voordat je dorst krijgt.
  5. Vermijdt alcohol en cafeïne vanwege het dehydraterende effect.
  6. Draag losse kleding in lichte kleuren. Hoe donkerder de kleuren hoe warmer je het hebt. Zorg ook dat je natuurlijke stoffen draagt zoals katoen of linnen.

Dit vind je misschien ook leuk