Voor hondenbezitters in Barcelona…

door admin
Voor hondenbezitters in Barcelona...

Het initiatief is afkomstig van de Stichting huisdieren Barcelona als onderdeel van een serie maatregelen die de bescherming van dieren in de stad als voornaamste doel hebben. Vanaf oktober heb je als hondenbezitter een vergunning nodig voordat je je hond zonder riem los kunt laten in een van de hondvriendelijke parken in de Catalaanse stad.

Een andere maatregel is dat er meer specifieke zones voor honden zullen komen bij de al bestaande 103. Er zal een register komen voor dierenmishandeling, waarin alle hondenbezitters die hun dier niet goed behandelen worden opgenomen. In dit geval gaat het om eigenaren die hun huisdier langer dan twee uur vastbinden of langer dan 20 minuten in een auto laten zitten.

Wie zich niet aan de regels houdt, krijgt een boete van 100 tot 600 euro, afhankelijk van het vergrijp. Het is goed dat Barcelona iets doet en de dieren beter in de gaten lijkt te houden. Spanje heeft het hoogste aantal honden dat wordt achtergelaten van Europa.

De centrale regering is nu bezig met een verbod op de verkoop van katten en honden in dierenwinkels. Vaak zitten de schattigste en jongste dieren in hun hokje in de etalage en verleiden met hun aandoenlijke uiterlijk menig gezin om toch zo’n beestje in huis te nemen. Tot het dier groter groeit en de familie op vakantie gaat en niet aan onderdak heeft gedacht. Of tot blijkt dat een hond hebben meer inhoudt dan enkel af en toe uitlaten.

Volgens het nieuwe voorstel kunnen enkel fokkers en asiels met vergunningen huisdieren verkopen of weggeven aan nieuwe eigenaren. Wie dat op dergelijke schaal doet zonder vergunning kan een boete tot 30.000 euro tegemoet zien.

Dit vind je misschien ook leuk