Update bosbranden in Spanje

door admin
Update bosbranden in Spanje

Vrijdagochtend ontstond een brand bij het plaatsje Bustares, vlakbij het natuurpark Sierra Norte de Guadalajara (ten noorden van Madrid). Het regionale ministerie van Landbouw verhoogde het waarschuwingsniveau snel naar 2 omdat de brand ook woningen bedreigde. 

De tweede brand deed zijn verwoestende werk bij het plaatsje Aleas. Deze is bijna onder controle, zo zei de president van de regering van Castilla la Mancha, María Dolores de Cospedal maandagochtend tegen de nationale radiozender RNE. De brand bij Bustares is nog actief en hier blijft het waarschuwingsniveau 2 (groot gevaar) van kracht. In totaal raakten al 3.100 hectaren bosgebied beschadigd.

Het verloop van de brand was gunstig als gevolg van een dalende temperatuur op zondag en een zwakker wordende wind. De brand bij Bustares werd vermoedelijk veroorzaakt door een maaidorser als gevolg van kortsluiting. Het vuur bij Aleas ontstond vermoedelijk door een imker tijdens het ontsteken van zijn roker om de bijen op afstand te houden.

Bosbrand Castellón

In de provincie Castellón brak zondagmiddag een brand uit om kwart over twee in Serra Espadà, dichtbij de plaatsen La Vall d’Uixò en Alfondeguilla. De brand bleek drie haarden te hebben en uit voorzorg werden 120 personen geëvacueerd. Er werden geen wegen afgesloten en geen melding gemaakt van persoonlijke ongelukken. 

Brand Peñiscola

De bosbrand die bij de plaats Peñiscola uitbrak is onder controle. Hier werden 40 personen uit 10 woningen geëvacueerd. Het vuur brak vroeg in de ochtend uit door nog onbekende oorzaken en naderde de urbanisatie La Nerea. Hier  baarde ook de harde wind aanvankelijk zorgen, maar deze veranderde van richting en werd geleidelijk zwakker tegen het einde van de middag.

Dit vind je misschien ook leuk