Vliegcrash Mali eist 118 slachtoffers, waaronder 6 Spanjaarden

door admin
Vliegcrash Mali eist 118 slachtoffers, waaronder 6 Spanjaarden

Beelden van de Franse zender France 2 tonen dat de brokstukken van het vliegtuig dat Air Algérie huurde van het Spaanse Swift Air, over een grote afstand verspreid liggen. De video werd gemaakt door militairen uit Burkina Faso die als eerste op de plek van de crash waren in de buurt van de Malinese stad Gossi, net over Burkinabese grens.

Volgens de Franse president Hollande beginnen Franse militairen een onderzoek op de plaats van de crash. Ze vermoeden dat het vliegtuig, een McDonnell Douglas MD83 pas toen het de grond raakte in stukken brak. Ze achten de kans klein dat het toestel door een aanval is neergestort.

De 100 Franse militairen bewaken het rampgebied en zorgen voor de repatriëring van de slachtoffers. Volgens de Franse overheid zijn er 118 slachtoffers te betreuren. Dat zijn er twee meer dan eerder werd aangenomen. Men ging eeder uit van 110 passagiers, maar dat waren er uiteindelijk 112. De 6 bemanningsleden van het toestel kwamen allemaal uit Spanje.

Van de slachtoffers kwamen 54 uit Frankrijk, 27 uit Burkina Faso, 8 uit Libanon, 65 uit Algerije, 5 uit Canada, 4 uit Duitsland en 2 uit Luxemburg. Ook kwam er nog 1 passagier uit de landen Mali, Kameroen, België, Oekraïne, Roemenië, Zwitserland, Nigeria en Egypte. 

Swift Air

Swift Air heeft een hoofdkantoor in Madrid en heeft 400 man personeel in dienst. Het bedrijf werd in 1986 opgericht en heeft een vloot van 85 vliegtuigen, waaronder een aantal exemplaren vna Boeing 727 en 737 en van McDonald Douglas. Iberia, Vueling en Air Europa vliegen regelmatig met toestellen van Swiftair.

Dit vind je misschien ook leuk