Mogelijke besmetting ebola in Spanje

door admin
Mogelijke besmetting ebola in Spanje

Ze werden met twee ambulances onder begeleiding van de politie overgebracht van het ziekenhuis waar de 30-jarige man aankwam met koorts en andere verschijnselen. Het ziekenhuis heeft niet gespecificeerd om welke verschijnselen het precies ging. De man was recent teruggekeerd uit Nigeria. Bloedmonsters zijn ter analyse overgebracht naar Madrid. Het zal enkele dagen duren voordat de uitslag bekend is. De Spaanse overheid heeft het Ebola-protocol in werking gesteld.

Spaanse priester overleden

Eerder deze maand overleed de Spaanse priester Miguel Pajares. Hij was met ziekteverschijnselen en al overgebracht naar Madrid vanuit Liberia. In Spanje kreeg hij een experimenteel serum toegediend tegen de Ebola besmetting. Desondanks overleed hij enkele dagen later. Hij was de eerste Spanjaard die overleed aan het Ebola-virus.

Wereld Gezondheidsorganisatie

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) zijn er al ruim 1.700 personen besmet en 900 personen bezweken aan het virus. Experts vrezen dat het werkelijke aantal besmette personen veel hoger ligt. De meeste besmettingen vinden plaats in West-Afrikaanse landen.

Dit vind je misschien ook leuk