Luchthavenpersoneel vliegveld Madrid staakt op 29 en 31 augustus

door admin
Luchthavenpersoneel vliegveld Madrid staakt op 29 en 31 augustus

Op vrijdag 29 agustus zal men staken op vliegveld Adolfo Suárez Madrid-Barajas tussen 15 en 20 uur. Op zondag 31 augustus plant men een staking tussen 7 en 10 uur in de ochtend en tussen 20 en 24 uur in de avond, zo meldt vakbond CGT in een persbericht.

Eerder deze maand werd de geplande staking voor 15 en 17 augustus geschrapt omdat men op die manier hoopte tot een dialoog te komen met het ministerie van Ontwikkeling en Aena. Sindsdien is er geen enkele respons geweest vanuit de zijde van de overheid en van Aena zelf. 

Men vreest dat de op handen zijnde privatisering een ‘ernstig risico’ zal inhouden voor het toerisme, terwijl dat een van de belangrijkste sectoren van de Spaanse economie is. Bovendien is men bang voor de negatieve gevolgen van de nieuwe status voor de veiligheid van het luchtverkeer en voorspelt men prijsstijgingen als gevolg van een verhoging van de vliegtax als de luchthaven werkelijk geprivatiseerd zal worden.

Operación Retorno

De aangekondigde staking vindt plaats in een van de drukste weekends van het jaar. ‘Operación retorno’ is dan in volle gang. Voor massa’s Spanjaarden is hun vakantie afgelopen en zij keren in hetzelfde weekend terug naar huis. Of er ook op andere Spaanse vliegvelden gestaakt gaat worden, is nog niet bekend.

Dit vind je misschien ook leuk