Spanje alert op motorclubs met crimineel verleden

door admin
Spanje alert op motorclubs met crimineel verleden

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt in een rapport dat ‘dit het moment is voor preventieve acties van politie-eenheden in Spanje en onderzoek te doen naar de gang van zaken binnen de verschillende clubs’.

Alle clubs hebben een track record van verboden wapenbezit, drugstransport, witwaspraktijken, diefstal en berovingen waarbij geweld werd gebruikt. Uit ruim vijftig onderzoeken in verschillende landen blijkt dat er ook sprake zou zijn van enkele moorden en pogingen daartoe.

Volgens het rapport dat de Spaanse krant El País aanhaalt was Satudrah MC ‘de eerste club in Spanje, die zes afdelingen vestigde in Catalonië, Madrid, Galicië en Andalusië. De leden bestaan met name uit Nederlanders’.

‘Hun introductie ging hand in hand met de oprichting van legale bedrijven in sectoren als het hotel- en restaurantwezen, auto-sector en onroerend goed. De bedrijven worden exclusief door leden van de clubs geleid en hebben het verbergen van de inkomsten uit illegale activiteiten verricht in hun landen van herkomst, tot doel’.

Medewerking Nederlandse autoriteiten

Volgens politieonderzoek is er een conflict geweest binnen de Satudarah MC. Als gevolg hiervan splitste een deel van de groep zich af en richtte een nieuwe groep op: No Surrender MC. Deze club telt nu circa 160 leden. De minister van Binnelandse Zaken wil volledige medewerking van de Nederlandse autoriteiten. 

Dit vind je misschien ook leuk