Extreem hoog risico op bosbrand in grote delen Spanje donderdag

door admin
Extreem hoog risico op bosbrand in grote delen Spanje donderdag

De risico-schaal loopt van laag, matig, hoog, heel hoog tot extreem. Het grootste deel van Andalusië, Extremadura, Castilla la Mancha en Madrid krijgen dit etiket op basis van gegevens van het Spaanse meteorologische instituut Aemet. De temperaturen in deze gebieden variëren van 34 tot 40 graden Celcius.

Extreem hoog risico

Het ‘rode’ etiket geldt voor de provincies Huelva, het zuiden en oosten van Sevilla, Málaga, Córdoba, Jaén, oosten van Cádiz, centraal Extremadura, noorden en oosten van Ciudad Real, Toledo, Cuenca en Guadalajara, Madrid en plekken in het zuiden van Avila en Burgos, het noordoosten van La Rioja, westen van Zaragoza, Teruel en Lérida.

Heel hoog risico

Een oranje alert (heel hoog) geldt voor de rest van de provincies in Andalusië, Extremadura, Castilla la Mancha, Murcia, westen van Valencia en Alicante, zuiden van Teruel, Valladolid, Palencia, Segovia, Soria, noorden van Avila, oosten van León, Zamora en Salamanca, centraal La Rioja, zuiden van Huesca en punten op de eilanden La Palma, Tenerife en Gran Canaria.

Pas op

Men moet de regels in acht houden om vuur te voorkomen. Dat betekent niet barbecuen op plekken waar er geen uitdrukkelijke toestemming voor geldt, open vuur vermijden want zelfs een wegwaaiende vonk kan al een grote bosbrand tot gevolg hebben, geen sigarettenpeuken uit het raam van je auto gooien (dit levert je ook een hoge boete op en aftrek van vier punten van je rijbewijs) en geen tuinafval verbranden. Bel bij elk vermoeden van brand direct 112.

Dit vind je misschien ook leuk