Grote bosbrand aan de Costa Blanca

door admin
Grote bosbrand aan de Costa Blanca

De president van de regio Valencia Alberto Fabra is afgereisd naar het gebied en heeft laten weten dat als alle omstandigheden blijven zoals ze nu zijn, het vuur in de middag onder controle kan zijn. Men vermoedt dat de brand is uitgebroken door nalatigheid in een bebouwde zone bij Los Molinos, maar alle hypotheses blijven nog open. De brandweer ontving de eerste melding om 16 uur. 

Vanaf Los Molinos verspreidde het vuur zich naar de zone La Lloma del Castanyar en Torre del Gerro en tot de kruising del Poblet op de weg van Las Rotas in Denia. Het Rode Kruis heeft 25 personen gered bij Cova Tallada. Daar waren ze gearriveerd voor het vuur ontstond en hun weg terug was door de vlammen versperd.

Evacuaties

Gisteren dienden 1.000 mensen uit Jávea en 400 mensen uit Denia hun woningen preventief te verlaten. Ze werden opgevangen in het sportcentrum in Jávea. De mensen uit Denia zijn inmiddels weer naar hun huizen teruggekeerd. De brandweer was de hele nacht bezig met het beschermen van de bebouwde kom van de twee plaatsen. De weg Las Planas, die Denia en Javea met elkaar verbindt is nog steeds afgesloten.

Op dit moment zijn er nog 15 blusvliegtuigen en 21 brandweerwagens actief bezig met het bestrijden van het vuur. Een gedeelte waar het brand is moeilijk bereikbaar. 

Dit vind je misschien ook leuk