Veel honden en katten zonder baasje door crisis

door admin
Veel honden en katten zonder baasje door crisis

Dit meldt Modeprán, een asiel in Valencia dat zegt dat het ‘komt door de crisis en het gebrek aan publiciteitscampagnes van de overheid voor meer bewustzijn’. Met ruim 500 dieren zit dit asiel en centrum voor adoptie van dieren van de gemeente Valencia aan zijn plafond en vraagt nu om hulp.

Alleen al in de maanden juni, juli en augustus kwamen er 766 nieuwe honden en katten binnen. Dat is een toename van 42,6 procent ten opzichte van dezelfde drie maanden vorig jaar. Gelukkig is anderzijds ook het aantal adopties met 8,8 procent toegenomen van 602 dieren naar 655.

Volgens Modeprán laten baasjes hun dieren in de steek als ze geen geld meer hebben doordat ze hun baan zijn kwijtgeraakt of om andere redenen het moeilijk hebben. Mensen kunnen dan bijvoorbeeld geen opvang betalen tijdens vakanties of de verplichte inentingen worden te duur.

Meer katten dan honden

Het aantal honden nam toe met 18 procent met 296 nieuwe dieren en er kwamen 470 katachtigen binnen, een stijging van 50 procent. Ondanks het toegenomen aantal dieren dat wel weer een nieuwe huis vindt, kan het asiel maar 120 dieren opvangen, terwijl het er nu 507 heeft. Er is dringend hulp nodig.

Dit vind je misschien ook leuk