Al vier doden in Spanje als gevolg van legionellabacterie

door admin
Al vier doden in Spanje als gevolg van legionellabacterie

In totaal raakten tot nu toe 28 mensen besmet. Vier zijn al uit het ziekenhuis ontslagen en 20 worden nog behandeld. De regionale gezondheidsautoriteiten sluiten nog niet uit dat er de komende dagen nieuwe gevallen kunnen komen. De incubatietijd van de besmetting is maximaal 10 dagen.

Legionella, ook wel veteranenziekte genoemd, is een longinfectie die wordt veroorzaakt door de bacterie Legionella pneumophila. De veteranenziekte is een potentieel ernstige aandoening met een overlijdensrisico van 5 tot 25 procent. 

De veteranenziekte begint met hoofdpijn, spierpijn en een ziek gevoel, gevolgd door longontsteking met hoge koorts. De patiënt heeft vaak een droge hoest en is soms kortademig. De bacterie tast de binnenkant van de longblaasjes aan, waardoor het lichaam geenzuurstof meer kan opnemen. De ziekte kan zeer ernstige gevolgen hebben, maar is door directe toediening van de juiste antibiotica goed te behandelen (bron: wikipedia).

De gezondheidsautoriteiten in Sabadell zijn aan het onderzoeken waar de bacterie vandaan komt. Men vermoedt dat deze te vinden is in een koeltoren of airconditioningsysteem. 

Dit vind je misschien ook leuk