Populariteit Spanje als vakantieland blijft stijgen

door admin
Populariteit Spanje als vakantieland blijft stijgen

Tot eind augustus kwamen er al 45,4 miljoen internationale toeristen naar Spanje. Dat is een stijging van ruim 7 procent ten opzichte van de eerste acht maanden van 2013. De cijfers werden maandagochtend gepubliceerd door Frontur op verzoek van het Spaanse ministerie voor Industrie, Energie en Toerisme.

Alleen al in de maand augustus wisten ruim 9 miljoen toeristen Spanje te vinden. Dit is een stijging van 8,8 procent ten opzichte van augustus vorig jaar. Het record geldt niet alleen voor de periode januari tot en met augustus, maar ook voor de maand augustus op zichzelf.

Alle belangrijkste landen van herkomst van toeristen die Spanje bezoeken lieten een stijging zien tussen januari en eind augustus, behalve Rusland en Zwitserland. Ruim tien miljoen Britten kozen Spanje uit om op vakantie te gaan. Dit is een stijging van 5,6 procent ten opzichte van vorig jaar en ruim 23 procent van het totaal aaantal toeristen uit andere landen.

Na Britten kwamen er veel Fransen: 7,6 miljoen. Dat is 16,8 procent van het totaal aantal toeristen en een stijging van 10,4 procent. Er kwamen 7,1 miljoen Duitsers, een stijging van 7,5 procent en 15,7 procent van het totaal aantal internationale toeristen. Uit Italië kwamen 2,6 miljoen toeristen. Een stijging van bijna 14 procxent en 5,7 procent van het totaal. Uit de Noordische landen kwamen bijna 3,5 miljoen toeristen. Een stijging van 7,1 procent en 7,6 procent van het totaal. 

Het aantal Russen daalde met 5 procent in de eerste acht maanden van het jaar. Het waren er in totaal iets meer dan een miljoen en 2,4 procent van het totaal. In de maand augustus daalde het aantal Russische toeristen zelfs met 8,6 procent tot een totaal van 260.124 Russische vakantievierders.  Het aantal bezoekers uit Zwitserland liep met 1,9 procent terug.

Alle regio’s lieten opnieuw een groei zien tussen januari en september. Het grootste aantal buitenlandse toeristen koos voor bestemmingen in Catalonië: 12 miljoen, is 25,8 procent van het totaal en een stijging van 6 procent ten opzichte van 2013.

Meer toeristen voor alle belangrijke regio’s

De Balearen zag het aantal buitenlandse toeristen iets minder hard stijgen met 2,2 procent tot een totaal van 8,5 miljoen, wat toch nog bijna 19 procent van het totaal aantal buitenlandse toeristen is. Naar Andalusië kwamen bijna 6 miljoen toeristen. Dat is een stijging van 8,1 procent en 13,2 procent van het totaal. De Canarische Eilanden zagen het aantal toeristen toenemen met bijna 12 procent tot 7,5 miljoen toeristen en Valencia kon 4,4 miljoen toeristen begroeten. Dat is 9,7 procent van het totaal en een toename van 5 procent. Naar madrid gingen ruim 3 miljoen personen. Dit is een stijging van 8,8 procent. 

Dit vind je misschien ook leuk