Horrorsteekpartij in Spaanse stad Lleida

door admin
Horrorsteekpartij in Spaanse stad Lleida

Vier van de vijf slachtoffers liggen nog in een regionaal ziekenhuis. Een zestigjarige man bevindt zich in kritieke toestand. Het gaat om vier mannen en één vrouw. Ze liepen tussen 17 en 18 uur maandag afzonderlijk op straat en werden daar aangevallen door de man met een groot mes die geen woord tegen ze sprak maar ze gelijk begon te steken. Voor zover tot nu toe bekend is, lijkt het te gaan om een aanval uit willekeur. De politie heeft laten weten dat er geen relatie tussen de vijf slachtoffers is.

Dader vermoedelijk een buitenlander

De dader zou rond de 35 jaar oud zijn met een donkere olijfkleurige huid. Hij droeg groene shorts en een gestreept t-shirt. Het zou kunnen gaan om een man uit het buitenland, maar ook om iemand uit het zuiden van Spanje. Een getuige zou hebben verklaard dat de aanvaller ‘heel donker’ was en misschien uit ‘Zuid-Spanje’ kwam. Andere getuigen meldden dat het om een ‘buitenlander’ zou gaan.

De vijf slachtoffers zijn van verschillende nationaliteiten en hebben een leeftijd tussen 26 en 60 jaar. Het gaat om een Marokkaan, een Pakistaan, een Chinees, een Spanjaard en iemand uit Zuid-Amerika. Twee werden aangevallen in de Gran Passeig de Ronda, twee in Princep de Viana en een op Plaza del Treball.

De politie is op dit moment alle beelden van de veiligheidscamera’s in de omgeving waar de slachtoffers zijn aangevallen aan het bestuderen en ondervraagt alle mogelijke getuigen. De dader werd het laatst gezien op Plaza del Treball waar hij zijn vijfde slachtoffer achterliet met een mes in haar rug.

Op zichzelf staand incident

De gemeente van Lleida vraagt de inwoners rustig te blijven omdat het naar alle waarschijnlijkheid om een incident gaat dat op zichzelf staat. Men vermoedt dat de man zich ergens schuilhoudt in een woning. Meteen vanaf de aanval waren er controles op trein- en busstation en bij alle uitvalswegen.

Dit vind je misschien ook leuk