Noodweer zorgt voor overstromingen in regio Murcia

door admin
Noodweer zorgt voor overstromingen in regio Murcia

Als het maandenlang droog is geweest, kan de aarde een grote hoeveelheid water die in één keer valt niet absorberen. Sinds maandagmiddag was het noodweer en regende het onophoudelijk in de regio Murcia en met name in en rond Murcia stad. Daar kwamen de meeste telefoontjes binnen bij de brandweer, die er ruim 80 keer op uit moest.

Overstromingen

Kelders raakten overstroomd, winkels liepen onder water, boomtakken braken af en mensen kwamen vast te zitten in hun auto’s die niet meer verder konden rijden. Diverse woningen raakten ook deels onder water. Diverse wegen raakten onbegaanbaar en moesten tijdelijk worden afgesloten, zoals de Avenida Juan de Borbón in Murcia en overal ondervond men overlast van het neerslaande water. De regen hield de hele nacht aan.

Code oranje

Aan het einde van de middag stelde het weerinstituut code oranje in tot een uur of 23 in de avond wegens stormen in La Vega del Segura. Een gele waarschuwing gold voor regen in Vega del Segura, Lorca, Valle del Guadelentín, Altiplano, Noroeste en Aguilas. Dinsdagochtend zijn alle weeralerten weer opgeheven. Code geel geldt enkel nog voor de Balearische Eilanden wegens regen en onweersbuien.

Dit vind je misschien ook leuk