Aftellen voor Marbella 4Days Walking

door admin
Aftellen voor Marbella 4Days Walking

De inschrijvers zijn vooral Nederlanders. De Spanjaarden, Engelsen, Scandinaviërs en Duitsers die in de buurt wonen schrijven zich meestal pas vlak voor het evenement in.

Marbella 4Days Walking blijkt een schot in de roos te zijn, in 2011 werd het wandelevenement voor het eerst georganiseerd. Er deden toen 658 mensen mee. In 2012 wandelden 1.552 mensen de vier routes die langs het strand, door de buitenwijken, het centrum en de natuur gaan en vorig jaar waren het er bijna 2.000.

Hoewel het merendeel van de wandelaars alle vier dagen meedoet zijn er ook mensen die er voor kiezen om één of twee dagen mee te lopen. “Vooral de mensen die geen tijd hebben om uitgebreid te trainen of toevallig tijdens hun vakantie over de vierdaagse horen kiezen er voor om een dag mee te lopen” aldus organisator Hans Wohl. “Vrijwel iedereen die zich nu al ingeschreven heeft doet alle dagen mee en dagelijks schrijven zich meer mensen in. Uit ervaring weten we dat de mensen die hier in de omgeving wonen, zich pas in september inschrijven, zij hoeven dan ook geen vluchten en hotels te boeken.” 

Routes voor kinderen

Dit jaar zijn er voor het eerst speciale routes voor kinderen. Op zaterdag en zondag kunnen zij onder begeleiding van hun ouders of familie een route van 6 kilometer lopen. “In Spanje doet men graag dingen met de hele familie en in de afgelopen jaren hebben we regelmatig de vraag gekregen of we niet iets speciaals voor kinderen konden organiseren. Daaruit is Marbella 2Days Walking Kids ontstaan” vertelt organisator Hans Wohl.

Goede doelen

Marbella 4Days Walking is in eerste instantie een wandelevenement maar initiatiefnemer Hans Wohl heeft vanaf het begin ook oog gehad voor wat de vierdaagse voor de stad kan betekenen. Behalve dat hij graag wil dat de lokale economie in het laagseizoen wat extra activiteit heeft, is er vanaf de eerste ook aandacht geweest voor de goede doelen.

Triple A, Arboretum Marbella en Menudos Corazones

Deelnemers kunnen er bij het inschrijven voor kiezen een bedrag van 10€ te schenken aan één van de drie goede doelen waar M4DW mee werkt. De organisatie doet daar dan nog eens 2 euro bovenop. “De vierdaagse is een evenement waar iedereen van moet kunnen genieten, de wandelaars, de bezoekers, de lokale ondernemers en ook stichtingen die zich inzetten voor Marbella” aldus Hans Wohl. “We werken samen met Triple A, die voor de opvang van zwerfdieren zorgt. Met Arboretum Marbella, via hen is ons evenement ook CO2 neutraal , zij houden zich bezig met het behoud van natuur en milieu. En dit jaar werken we voor het eerst samen met Menudos Corazones, een stichting die kinderen met een hartziekte begeleidt. De deelnemers aan de kinderloop krijgen ook een speciaal rugzakje met hun logo er op.”

Feesten

De vierdaagse bestaat niet alleen uit wandelen. Op het start- en finishplein is de hele dag live muziek, ook dit jaar is de Kwakbergband, huisband van de vierdaagse in Nijmegen, weer aanwezig om de feestvreugde te verhogen. ’s Avonds zijn er diverse muziek en dansoptredens in het oude stadscentrum. Meedoen? Klik op deze link om je in te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk