Eindelijk nieuws over beroemdste chiringuito in Málaga

door admin
Eindelijk nieuws over beroemdste chiringuito in Málaga

Iedereen in Málaga, en vaak ver daarbuiten, kent het idyllische plekje tussen het centrum en de wijk Pedregalejo/El Palo. Een voormalig badhuis voor de welgestelde burger met daarachter een camping pal aan zee transformeerde door de tand des tijds in een behoorlijk vervallen en hier en daar verwaarloosde chiringuito waar je dezelfde gerechten kunt eten als overal aan de Zuid-Spaanse kust. Met één duidelijk verschil: Baños del Carmen heeft een enorm terras dat min of meer in de zee ligt, een eigen strandje en het beste uitzicht van de omgeving waar de zon het laatst onder gaat.

Tegenstanders

Tientallen jaren lang is er gedoe geweest rond de toekomst van dit stukje Málaga. Wilde plannen waren er om het om te toveren in een modern sportpark, er zou al eens een zee-aquarium zijn gepland, een nieuwe boulevard en talloze andere plannen die meer bij de 21e eeuw pasten. Echter allemaal plannen waar talloze Malagueños fanatiek op tegen waren. ‘El Balneario’ en het omliggende terrein hoorden bij de geschiedenis van de stad en moesten in oude luister worden hersteld. 

Of dat nu gaat gebeuren is niet helemaal duidelijk. Wel werd gisteren bij de notaris in Málaga een concessie voor 25 jaar gekocht door de ex-PP-wethouder, José Luis Ramos en de zoon van een voormalige wethouder Toerisme en Cultuur, Damián Caneda Domingo. De onderhandelingen tussen de twee ondernemers en de Spaanse strandautoriteit Costa zijn in een vergevorderd stadium. Een half miljoen euro werd betaald om het gebouw, het omliggende terrein en het strand op te knappen en gedurende 25 jaar te exploiteren als restaurant en terras.

In ruil daarvoor dragen de ondernemers bijna 2,5 miljoen euro af aan Costas. Dit geld zal worden geinvesteerd in onder meer het aanleggen van golfbrekers en het herstel van het strand.

Dit vind je misschien ook leuk