Aantal dollarmiljonairs in Spanje stijgt met 24 procent

door admin
Aantal dollarmiljonairs in Spanje stijgt met 24 procent

Volgens dit ‘Global Wealth Report 2014’  zijn er nu 465.000 personen in Spanje die meer dan 1 miljoen dollar (740.000 euro) bezitten. Dat betekent een stijging van 24 procent ten opzichte van een jaar geleden. Deze groei is bijna het dubbele van de groei een jaar eerder met 13 procent meer dollarmiljonairs. Spanje telt bovendien 1.766 personen die meer dan 50 miljoen dollar (39 miljoen euro) bezitten.

Ongelijkheid

Qua ongelijkheid tussen rijk en arm bevindt Spanje zich ergens rond het gemiddelde met de 10 procent rijksten die 55,6 procent van de rijkdom bezitten. Dit is min of meer gelijk aan landen als Australië, Canada, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal en Verenigd Koninkrijk. België staat genoemd bij de landen met een relatief lage ongelijkheid.

Miljonairs erbij en eraf 

De meeste  nieuwe miljonairs konden verwelkomd worden in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Australië, Canada, Japan, China en Spanje. 

Turkije, Argentinië, Noorwegen, Rusland en India verloren het grootste aantal miljonairs. 

Credit Suisse verwacht dat het aantal miljonairs de komende vijf jaar wereldwijd zal groeien met 53 procent tot 53,2 miljoen in 2019.

Download via deze link het volledige onderzoek van Credit Suisse.

Dit vind je misschien ook leuk