Een dode en veel schade na noodweer op Tenerife

door admin
Een dode en veel schade na noodweer op Tenerife

Tot 15.20 uur was er al 139,2 liter water per vierkante meter neergedaald op de stad. Tussen 11 en 12 uur ’s ochtends was de concentratie water het grootst waardoor straten en woningen overstroomden, straten afgesloten moesten worden en alle activiteiten in Santa Cruz vrijwel stillagen. Zondagmiddag zaten bijna 4.000 inwoners zonder elektriciteit door schade bij twee elektriciteitscentrales bij de stad. Nooddiensten moesten 150 keer uitrukken.

De overheid van de Canarische Eilanden riep officieel op tot alertheid op de eilanden Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro. Echter Tenerife, en dan met name de hoofdstad Santa Cruz werden het zwaarst getroffen.

Hartstilstand

Op de Avenida de Venezuela de Santa Cruz vond het zwaarste incident plaats. Hier sleepte het water een 56-jarige vrouw mee die net wilde oversteken samen met haar man. De vrouw kwam onder een geparkeerde auto terecht en kreeg ter plekke een hartstilstand waaraan zij overleed.

Bliksem

Daarvoor raakten nog twee personen lichtgewond bij een brand veroorzaakt door een bliksemflits op een aangemeerde boot in de vissershaven van Santa Cruz. De brandweer wist bovendien nog drie personen te redden die afgesloten waren geraakt in een grot bij Barranco de Santos.

Materiële schade

De grootste materiële schade is veroorzaakt door overstroming van particuliere woningen, beschadigde wegen, vastgelopen auto’s, omgevallen muren en door water meegesleurde afvalcontainers. Ook vonden er enkele verkeersongelukken plaats in de straten die volliepen met water. Enkele vliegtuigen die zouden landen op het vliegveld Tenerife Norte zijn omgeleid naar Tenerife Sur. Volgens Aena verliepen alle vluchten aan het einde van de middag echter weer normaal.

Dit vind je misschien ook leuk