Geen mensen meer in quarantaine in Spanje vanwege ebola

door admin
Geen mensen meer in quarantaine in Spanje vanwege ebola

Romero zelf ligt nog wel in het ziekenhuis. Al is haar lichaam vrij van het ebola-virus, ze heeft nog tijd nodig om aan te sterken. Daarbij krijgt ze psychologische hulp. De verpleegster ging anoniem het ziekenhuis in, maar komt eruit als een beroemdheid. Ze moet leren omgaan met het feit dat haar leven voor altijd anders zal zijn na het overleven van de ernstige ziekte.

‘Complete ramp’

Limón zei in een interview met de Spaanse krant El Mundo dat hij juridische stappen gaat ondernemen tegen de hoogste persoon van de regionale gezondheidszorg Javier Rodriguez. Limón noemde de aanpak van de ebola-crisis door de Spaanse autoriteiten een ‘complete ramp’. ‘Ze lachten ons uit en hebben ons als vuil behandeld. Ze doodden niet alleen bijna mijn vrouw, maar hebben mijn hond onnodig vermoord en vernielden ons leven’.

‘Dom en leugenachtig’

Limón is erg kwaad over het feit dat zijn vrouw, die vrijwillig besloot zich aan te melden om de tweede met ebola besmette priester die naar Spanje werd gehaald, te verplegen, als dom en leugenachtig is afgeschilderd door Javier Rodriguez. Deze bood later zijn excuses aan over zijn onhandige opmerkingen, maar die werden door het stel niet geaccepteerd.

Opzij gezet

Over de Spaanse minister van Gezondheidszorg Ana Mato zei hij: ‘Als de baan haar teveel is en ze weet niet hoe ze het moet doen, dan moet ze opstappen’. Mato werd onofficieel opzij gezet met de benoeming van de Spaanse vice-premier Soraya Saenz de Santamaría als hoofd van een speciaal comité dat de ebola-crisis moest besturen.

Demonstratie

Een week geleden was er nog een grote demonstratie in Madrid van personeel uit de Spaanse gezondheidszorg uit steun voor Teresa Romero en de andere opgenomen personen en om het ontslag van Ana Mato en Javier Rodriguez te eisen.

Dit vind je misschien ook leuk