Hertogin van Alba buiten levensgevaar

door admin
Hertogin van Alba buiten levensgevaar

Maandag kon haar oudste zoon, Carlos Martínez de Irujo echter belangstellenden geruststellen met de mededeling dat het na een relatief rustige nacht veel beter met zijn moeder gaat. Ze zou bij bewustzijn zijn en zelfs al een beetje praten.

De hertogin van Alba is al decennialang een regelmatig terugkerende verschijning in de Spaanse ‘prensa rosa’ ofwel roddelpers. De handel en wandel van de ogenschijnlijk veelvuldig verbouwde dame spreekt menig Spanjaard tot de verbeelding.

Derde huwelijk

Drie jaar geleden trouwde ze voor de derde maal op 85-jarige leeftijd met de 25-jaar jongere ambtenaar Alfonso Díaz. Van haar zes kinderen weigerden er twee dit huwelijk bij te wonen omdat ze het niet eens waren met de keuze van hun moeder en vermoedden dat Díaz slechts op het fortuin van Cayetana Fitz-James Stewart uit is.

Meeste adellijke titels ter wereld

De hertogin heeft een vermelding in het Guinness Book of Records omdat ze het hoogste aantal adellijke titels ter wereld bezit. Haar 61 titels zijn onderverdeeld in hertogelijke, markiezaats en grafelijke titels en ze kreeg ook twintig keer de toevoeging ‘Grande de España’.

Fortuin

Schattingen over de grootte van haar fortuin lopen uiteen van 600 miljoen euro tot 3,5 miljard euro. Naast talloze onroerende goederen en grote stukken grond verspreid over Spanje, bezit de familie ook schilderijen van Goya en Velazquez, originele brieven van Columbus en de eerste editie van het boek Don Quijote door Miguel de Cervantes.

Dit vind je misschien ook leuk