Plaza Mayor bij Málaga gaat flink uitbreiden

door admin
Plaza Mayor bij Málaga gaat flink uitbreiden

Dit grote ‘centro comercial’ onder de rook van de luchthaven van Málaga werd in 2002 geopend. Zes jaar later onderging het de eerste omvangrijke uitbreiding. In 2013 ontving Plaza Mayor 9 miljoen bezoekers en werd voor 95 miljoen euro verkocht door in totaal 143 (mode)winkels en horecazaken.

Klaar in 2017

Nu wil het bedrijf dat het complex in handen heeft, Sonae Sierra, een tweede uitbreiding afronden in het voorjaar van 2017. Hiertoe werd deze week een overeenkomst getekend met de gemeente Málaga, die daarin beloofde de bestemmingsplannen van de betreffende grond aan te passen, zodat het project kan starten.

Luxe merken

De uitbreiding en renovatie omvat in totaal bijna 23.000 hectare waarvan 12.725 volledig nieuw. Het resterende, bestaande gedeelte zal ingrijpend worden gerenoveerd.  Het winkelcentrum wil hiermee zijn aantrekkingskracht op de luxere merken en multinationals vergroten.

Investering 70 miljoen euro

Men heeft een particuliere investering nodig van 70 miljoen euro. Hiervan gaat 4,7 miljoen euro naar de gemeente Málaga. Die gaat dit bedrag gebruiken om het historische centrum van de stad verder op te knappen.

De voorspelling is dat de uitbreiding uiteindelijk 600 directe en indirecte banen voor de regio zal opleveren. 

Dit vind je misschien ook leuk