Schoonmaak in door brand verwoest Nationaal Park Montgo van start

door admin
Schoonmaak in door brand verwoest Nationaal Park Montgo van start

De brand verwoestte afgelopen september in totaal 600 hectare.  Van het gebied in het park dat werd aangetast door de vlammen besloeg 418 hectare bosgebied waarvan 150 hectare op het grondgebied van de gemeente Denia en 268 hectare in de gemeente Javea.

Erosie tegengaan

Werknemers van de groenafdeling van de regionale regering zijn beschadigde en verbrande bomen op de Cabo de San Antonio nu aan het omhakken en vermalen. Dit werk is essentieel omdat als de verbrande resten eenmaal zijn verwijderd, de natuur kan beginnen aan het herstel. Daarbij worden muurtjes hersteld en andere maatregelen getroffen om erosie tegen te gaan. Iets dat met de vele te verwachten regenbuiten in het herfst- en winterseizoen zeer noodzakelijk is om overstromingen langs de kust te voorkomen.

Het werk zal acht maanden in beslag nemen en hiervoor is 175.000 euro uitgetrokken. Dit bedrag wordt betaald door de regionale overheid van Valencia. 

Herstel

Volgens experts heeft de zone nog 25 tot 30 jaar nodig om volledig van de gevolgen van het vuur de herstellen. Toch is bosbrand een ‘normaal’ natuurverschijnsel langs de mediterrane kust. De hier groeiende vegetatie herstelt relatief snel van een dergelijke verwoesting.

Dit vind je misschien ook leuk