Fernando Alonso verlaat Ferrari

door admin
Fernando Alonso verlaat Ferrari

De GP van Abu Dhabi zal de laatste race zijn die Alonso voor Ferrari rijdt. De Spaanse Formule-1 coureur verruilt Ferrari vermoedelijk voor McLaren. Dit is echter nog een gerucht en niet officieel bevestigd door een van beide partijen.

Grootste sportcontract ooit

De Spaanse sportkrant AS weet echter al te melden dat Alonso het grootste sportcontract ooit zal gaan tekenen bij het Britse McLaren en vermoedt dat de officiële mededeling hieromtrent nog voor Abu Dhabi zal volgen. De krant stelt dat het contract twee jaar zal gaan omvatten met een optie voor een derde jaar. Specifieke bedragen worden daarbij niet gemeld.

Sebastian Vettel van RedBull naar Ferrari

Naar verwachting zal Sebastian Vettel de lege plek bij Ferrari gaan invullen, al is dit evenmin officieel bevestigd, maar een publiek geheim, sinds hij aankondigde Red Bull eind dit seizoen te verlaten.

Jongste wereldkampioen Formule 1 ooit

Fernando Alonso (1981) werd in september 2005 de jongste wereldkampioen Formule 1 ooit. Hij was 24 jaar. Inmiddels is hij wat dat betreft ingehaald door de coureurs Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Hij begon zijn carrière met karting en verbaasde de wereld door de snelheid waarmee hij daarin successen wist te behalen. De Spaanse coureur is een van de belangrijkste Spaanse sporters in de geschiedenis.

Dit vind je misschien ook leuk