Zangeres Isabel Pantoja start gevangenisstraf

door admin
Zangeres Isabel Pantoja start gevangenisstraf

De zangeres vertrok vroeg vanuit haar finca in Medina Sidonia (Cádiz) in gezelschap van haar broer Augustín en haar chauffeur. De gevangenis Alcalá de Guadaíra heeft speciale maatregelen moeten nemen om de massaal toegestroomde pers op afstand te houden. 

Pantoja die geliefd was om haar romantische flamencoballades bracht haar laatste dagen en nachten in vrijheid door op haar finca in gezelschap van haar zoon, Kiko Rivera en dochter Isabel. 

Depressie en claustrofobie

Spaanse media melden dat de zangeres al een paar maanden lijdt aan depressie en claustrofobie. De gevangenis waar ze haar straf zal uit zitten is een vrouwengevangenis.

Medaille inleveren

Dezelfde dag dat haar gevangenisstraf begint, werd in het staatsbulletin gepubliceerd dat ze op last van de Junta de Andalucía haar Medaille van Andalusië moet inleveren. Dit eerbetoon ontving ze in 2002 voor haar werk, waarmee ze volgens de jury de Andalusische cultuur zowel nationaal als internationaal op de kaart had gezet. 

Ander leven

De zangeres zal haar cel hoogstwaarschijnlijk moeten delen met een andere vrouw. De gevangenis telt 83 cellen en 150 gevangenen. Ze krijgt 80 euro per week om uit te geven aan broodjes, sigaretten, eten of telefoonkaarten uit een automaat en aan televisie. Ze mag 10 telefoontjes per week plegen van elk 5 minuten lang naar van tevoren goedgekeurde telefoonnummers. Daarnaast kan ze twee keer per week iemand zien in de bezoekruimte vanachter een luik en één keer per week kan ze 40 minuten direct contact hebben met iemand die zich dan in dezelfde ruimte bevindt.

Dit vind je misschien ook leuk