Messi topscoorder aller tijden in Spaanse Liga

door admin
Messi topscoorder aller tijden in Spaanse Liga

Dit betekent dat de Argentijnse spits van FC Barcelona na tientallen jaren de eerdere recordhouder Telmo Zarra aflost. Deze spits van Atlético Bilbao scoorde in de jaren veertig en vijftig in totaal 151 doelpunten. Messi hengelde zijn record binnen tijdens de thuiswedstrijd tegen Sevilla die uiteindelijk met 5-1 werd gewonnen.

Drie doelpunten

Na twintig minuten scoorde de nummer 10 van Barcelona zijn 250e doelpunt in de hoogste divisie van de Spaanse competitie. 52 minuten later scoorde hij 4-1. Nadat hij door zijn teamgenoten op handen werd gedragen om het gesneuvelde record te vieren, scoorde hij nog een derde keer.

Champions League

Twee weken geleden verbrak Messi al het topscoordersrecord in de Champions League door twee keer te scoren tegen Ajax. Zijn totaal in het Europese bekertoernooi kwam hiermee op 71 doelpunten te liggen. Dit is gelijk aan het aantal van de huidige recordhouder Raúl. Het is zeer waarschijnlijk dat deze voormalige spits van Real Madrid de komende week zijn record ziet sneuvelen tijdens de wedstrijd van Barcelona tegen Apoel Nicosia.

Ronaldo

Een grote kans is ook nog dat Messi’s eeuwige concurrent Ronaldo met het record in de Champions League aan de haal gaat. De Portugese vedette van Real Madrid speelt woensdag in het Europese bekerduel tegen FC Basel en staat nu op 70 doelpunten.

Dit vind je misschien ook leuk