Spanje binnenkort weer paradijs voor fans van wintersport

door admin
Spanje binnenkort weer paradijs voor fans van wintersport

Nu de Puente de la Constitución weer nadert, dat is het lange weekend van 6 tot 8 december, kijken sneeuwliefhebbers halsreikend uit naar het weerbericht. En dat is dit jaar gunstig. Compleet met gele en oranje waarschuwingen is heel Spanje een week ervoor nat. Regen langs de kusten betekent in dit jaargetijde vaak sneeuw in hogergelegen gebieden. En daar Spanje een van de meest bergachtige landen van Europa is, zijn er daar nogal wat van.

Volgens de krant 20Minutos was het seizoen 2013-2014 goed voor de Spaanse wintersportgebieden, waar meer skiërs dan ooit verwelkomd konden worden en er vanaf de Puente de Diciembre genoeg sneeuw viel. Wintersporters werden aangetrokken met speciale acties, groepskortingen voor gezinnen, kortingen op skiklasjes, skiën bij nacht en andere aantrekkelijke zaken.

Volgens weerwebsite Meteovigo zal de komende winter niet extreem koud zijn, maar wel erg nat dus wordt er veel sneeuw voorspeld. 

Voor wie zich er nog niet van bewust is: de skigebieden in Spanje liggen verspreid over het hele land. Spanje heeft zelfs het zuidelijkst gelegen skigebied van Europa. In de Sierra Nevada (bij Granada) kun je ’s ochtends skiën en ’s middags, na anderhalf uur rijden op het strand liggen. De naam van het skigebied is dan ook toepasselijk Sol y Nieve.

Natuurlijk is het goed skiën in de Spaanse Pyreneeën. Hier vind je de gebieden met de langste pistes en de meeste liften. In Aragón liggen de skigebieden Astún, Candanchú, Cerler, Formigal en Panticosa-Los Lagos. In de Catalaanse Pyreneeën kun je kiezen tussen Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot Esquí, La Molina, Masella, Port Ainé, Porte del Comte, Tavascán-Pleta del Prat, Vall de Nuria en Vallter 2000.

Sistema Ibérico

In deze bergketen die nog net in de regio Valencia begint, Teruel doorkruist en eindigt in La Rioja en León kun je skiën en snowboarden in Javalambre, Valdelinares en Valdezcaray. 

Cordillera Cantábrica

Deze bergketen bestrijkt het gebied ten westen van de Pyreneeën boven Portugal. We vinden hier onder meer de Picos de Europa. De niet al te grote wintersportgebieden hier zijn Alto Campoo, San Isidro, Fuentes de Invierno, Leitariegos en Val granda-Pajares.

Sistema Central

Op iets meer dan een uur rijden vanaf de Spaanse hoofdstad Madrid kun je skiën in La Pinilla (Segovia), Navacerrada, Sierra de Béjar-la Covatilla en Valdesquí.

Sierra Nevada 

Hier ski je zo’n beetje op de flanken van de hoogste berg van het Iberisch Schiereiland, de Mulhacén en zijn iets kleinere broer La Veleta. Op mooie dagen schittert de Middellandse Zee in de verte en de stad Granada ligt op 27 kilometer afstand.

Handige links voor wintersport in Spanje 

Lees hier en hier meer over de bijzonderheden van elk skistation in onze specials op MeerSpanje.nl. Klik hier voor het volledige artikel in 20Minutos en hier voor een website waar je alles over wintersport in Spanje kunt opzoeken. Inclusief webcams waar je het actuele weer en sneeuwniveau in de gaten kunt houden.

Dit vind je misschien ook leuk