Ex-politieman springt in leeuwenkuil dierentuin van Barcelona

door admin
Ex-politieman springt in leeuwenkuil dierentuin van Barcelona

Het Spaanse dagblad La Vanguardia maakte melding van dit bizarre voorval in de dierentuin van Barcelona. Er waren zondag veel mensen met kinderen in de dierentuin. Velen van hen hebben het zien gebeuren.

Vrijwillige sprong

De als militair verkleedde man stapte onder het oog van tientallen omstanders over de omheining heen, sprong ruim drie meter omlaag de leeuwenkuil in en liet zich zonder tegensputteren door hen aanvallen. Hij gaf geen kik, bewoog zich niet en zijn blik bleef onaangedaan gericht op de hemel, terwijl de drie leeuwen hem aan stukken probeerden te rijten. Er wordt daarom aangenomen dat het hier om een poging tot zelfmoord gaat.

 

Hulp

 

Ondertussen smeten omstanders plastic flessen, stokken, stenen en andere spullen richting de leeuwen in de hoop ze af te leiden, maar dit had geen enkel effect. Ook waren de leeuwen niet van plan hun prooi te ruilen tegen de hompen vlees die de medewerkers in hun richting gooiden. Het duurde nog bijna een half uur voordat toegesnelde hulpdiensten de man uit de klauwen van de leeuwen wisten te bevrijden, door gebruik te maken van brandslangen. De man is in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Vreemd gedrag

 

Intussen is bekend geworden dat het hier gaat om een man uit Catalonië die begin dit jaar vrijwillig ontslag nam bij de Guardia Civil. De man, die Justo heet, was altijd een gewaardeerd collega, totdat hij veranderde en zich vreemd ging gedragen. Zo verbrandde hij in september op de Dia de Catalunya in Barcelona een Catalaanse vlag, liet hij enkele dagen later in Valencia een Spaanse vlag in vlammen opgaan en proclameerde hij twee weken geleden tegen abortus, verkleed als nazi. Uit een blog van een journalist blijkt dat Justo het de afgelopen tijd niet gemakkelijk heeft gehad: hij is gescheiden en verloor daarbij de voogdij over zijn kind, zijn moeder is overleden en hij raakte in een depressie.

Dit vind je misschien ook leuk