Moet het salaris van Rajoy omhoog of omlaag?

door admin
Moet het salaris van Rajoy omhoog of omlaag?

Dit zei hij tijdens een interview met Telecinco. De PSOE-leider gaf ook aan dat als hij volgend jaar de verkiezingen wint en daarmee de nieuwe leider van de Spaanse overheid wordt hij een reorganisatie van ambtenarensalarissen door zal voeren. 

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Jorge Fernández Díaz ziet het anders. Hij verhoogt liever het salaris van Mariano Rajoy en zegt daar wel bij dat nu nog niet het juiste moment daarvoor is. 

Volgens gegevens die sinds woensdag zijn in te zien op het Portal de la Transparencia van de Spaanse overheid blijkt dat 200 functionarissen in Spanje meer verdienen dan de premier zelf. 

Wat verdient Mariano Rajoy?

Mariano Rajoy verdient bruto 78.185,4 euro per jaar. Zijn kabinetschef Jorge Moragas verdient 113.180 euro per jaar. Dat is 35.000 euro meer. Zo zijn er nog veel naaste medewerkers in het kabinet van de Spaanse premier die veel meer verdienen. 

‘Meer verantwoordelijkheid, meer salaris’

Díaz voegde nog toe dat je overheidssalarissen niet kunt vergelijken met die van de particuliere sector maar dat wel moet gelden dat wie meer verantwoordelijkheid draagt en wie meer doet, beter betaald zou moeten worden. 

Dit vind je misschien ook leuk