Carrefour lanceert eigen e-boekwinkel

door admin
Carrefour lanceert eigen e-boekwinkel

Hiermee is de supermarktketen een belangrijke nieuwe speler binnen de Spaanse en Zuid-Amerikaanse digitale boekensector. De website Nolim.es biedt de consument een alternatief voor het Amerikaanse Amazon.com en het vorig jaar door El Corte Inglés en La Casa del Libro geïntroduceerde Tagus.  

Eerste e-boek van een supermarkt

Het is voor het eerst dat een supermarktketen een digitale boekwinkel opent. Carrefour wil met Nolim in de loop van 2015 een van de drie grootste aanbieders in de sector zijn. Op korte termijn zal het aanbod worden uitgebreid van 30.000 naar 200.000 titels. Deze snelle groei op korte termijn is mogelijk door een gunstige samenwerking met andere grote distributeurs uit de e-boeksector. 

Wat biedt Nolim?

Nolim heeft onder andere romans, jeugd- en jongerenliteratuur, boeken voor hobby en vrijetijd en non-fictieliteratuur in haar assortiment. De Wifi in Nolimbook maakt het voor de consument mogelijk om vanaf 0.99 euro boeken te downloaden. Ook is er een selectie gratis te downloaden titels. Met het Nolimbook kan bovendien een reservering geplaatst worden voor een nog niet uitgegeven maar wel verwachte titel.

De in China gemaakte e-reader van Carrefour heeft een high resolution touchscreen van 6 inch en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De duurdere van de twee, die 99 euro kost, is een luxere uitvoering en heeft een verlicht scherm en een langere batterijduur. Beide modellen hebben 4Gb geheugen dat voldoende is voor het downloaden van 6000 boeken. 

Medewerkers opgeleid

Carrefour heeft met de lancering van Nolim ook 500 medewerkers opgeleid om vragen van de consument te kunnen beantwoorden over de technische aspecten van het Nolimbook en het downloaden van de e-boeken. De e-boeken van Nolim.es kunnen ook worden gedownload op pc, tablet of mobiele telefoon. 

Dit vind je misschien ook leuk