Colombiaanse drugscrimineel opgepakt in Spanje

door admin
Colombiaanse drugscrimineel opgepakt in Spanje

De arrestant,Victor Alonso M.P. zou eveneens grote drugstransporten naar Europa organiseren, zo meldde de Spaanse politie dinsdag in een persverklaring. Alonso werd door de Amerikaanse drugspolitie gezochtomdat hij ruim een ton aan cocaïne de Verenigde Staten zou hebben binnengesmokkeld tussen 2010 en 2013.

Usuga Clan

Alonso wordt er door Mexicaanse en Amerikaanse autoriteiten eveneens van verdacht een huurmoordenaar te zijn voor de Usuga Clan, een paramilitaire organisatie die verantwoordelijk zou zijn voor drugssmokkel, moorden, gijzelingen en afpersing.

Netwerk van huurmoordenaars

‘Zes maanden geleden emigreerde Victor Alonso uit de regio Uraba in Colombia naar Spanje om de organisatie naar Europa toe uit te breiden en een netwerk van huurmoordenaars te controleren, dat drugsconflicten met verschillende, reeds geselecteerde personen, uit te vechten’, zo staat volgens Reuters te lezen in de verklaring.

Puerto Banús

De politie ging er in eerste instantie op basis van onderzoek van uit dat Alonso zich zou ophouden in een luxe resort in Puerto Banús (Marbella) aan de Spaanse zuidkust, maar trof hem uiteindelijk aan in een exclusieve urbanisatie in de stad Pozuelo de Alarcón, net buiten Madrid.

Uitleveringsverzoek VS

Alonso droeg een vals Mexicaans identiteitsbewijs, had twee dure auto’s en gaf ruim 10.000 euro per maand uit, aldus de politie. Het Spaanse hooggerechtshof bestudeert op dit moment het uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten om Alonso daar te laten vervolgen.

Dit vind je misschien ook leuk