Een liter diesel voor minder dan één euro in Spanje

door admin
Een liter diesel voor minder dan één euro in Spanje

In de provincies Asturias, La Rioja, Navarra, Huesca, Teruel, Lerida, Zaragoza, Girona, Barcelona, Tarragona, Madrid, Murcia, Almería en op de Canarische Eilanden zijn de tankstations met lage prijs te vinden. Het gaat met name om de onafhankelijke ‘witte merken’ en om tankstations die verbonden zijn aan supermarktketens als Eroski en E. Leclerc. 

Zij hopen door hun prijs te verlagen toch meer omzet te behalen en richten zich op de verkoop van zoveel mogelijk goedkope liters, liever dan op minder dure liters. 

Catalonië

Met name in Catalonië zijn veel tankstations te vinden die liters diesel verkopen voor minder dan een euro. De goede prijs hier wordt aangeboden door Esclatoil en tankstations behorend bij de supermarkt Bonpreu. 

De grote oliemaatschappijen zoals Repsol, Cepsa en BP hebben in Spanje nog steeds een marktaandeel van 40 procent. Samen bezitten ze 4.250 vestigingen verspreid over heel Spanje.

Waar zijn de goedkope tankstations? 

De goedkopere tankstations zijn wel in opkomst en doen het goed dankzij de economische crisis. Klik op de volgende link om op het overzicht in de Spaanse krant El Mundo te  zien waar de betreffende goedkope tankstations te vinden zijn.

Dit vind je misschien ook leuk