Mobiele radars voor verkeerscontrole in Marbella

door admin
Mobiele radars voor verkeerscontrole in Marbella

Als je vanuit het oosten Marbella binnenrijdt, kom je onder de beroemde boog door die bestaat uit de letters ‘Marbella’. Dit is voor het verkeer een een van de ‘black spots’ vanwege de vele ongelukken die er gebeuren. Een ander zwart verkeerspunt is de weg door San Pedro de Alcántara. Regelmatig komen er meldingen binnen van bewoners die klagen over dure sportwagens die standaard de snelheidslimiet overtreden op de Avenida de los Girasoles.

Extra geld voor de gemeente

De gemeente plaatst nu in antwoord op de ongelukken en de klachten mobiele radars voor snelheidscontroles. Deze radars zonder vaste plek hebben of op vaste momenten geactiveerd zijn zullen extra geld in het gemeentelaatje brengen. Vorig jaar werd nog 1,8 miljoen euro geïncasseerd aan verkeersboetes. Dit jaar heeft men deze inkomsten begroot op 2,2 miljoen euro.

Golden Mile

Twee maanden geleden werd er een vaste radar geplaatst op de Golden Mile waar de snelheidslimiet 80 kilometer per uur is. Tot nu toe zijn er daarmee ruim 3.000 boetes uitgedeeld voor snelheidsovertredigen.

Kleinere marges

De krant Sur meldt verder nog dat de Spaanse verkeersdienst in de provincie Málage de marges gaat verkleinen waarmee snelheidsovertredingen worden gemeten door radars. Zo kunnen er meer snelheidsovertreders op de bon worden geslingerd. Boetes kunnen nu al worden uitgedeeld als je tussen 7 en 10 kilometer te hard rijdt.

Dit vind je misschien ook leuk