Spaanse politie rolt prostitutienetwerk op

door admin
Spaanse politie rolt prostitutienetwerk op

Niet alleen vrouwenronselaars werden opgepakt, ook de chauffeurs van de illegale taxi’s die de meisjes naar hun klanten brachten, eigenaren van de appartementen en hostals waar de meisjes werkten en enkele klanten, waaronder een voormalig Guardia Civil-agent van 82 jaar.

Valse voorwendselen

De meisjes en vrouwen werden onder valse voorwendselen gelokt. Ze zouden rond de 50 euro verdienen met het masseren van volwassen mannen. Uiteindelijk werden ze gedwongen seksuele handelingen te verrichten voor dat bedrag. De bende hield er een agressieve marketingtechniek op na. Alles ging via Whatsapp. Potentiële klanten werden bestookt met foto’s van de meisjes en vrouwen. De politie nam in totaal 400 foto’s in beslag van vrouwen tussen de 14 en 45 jaar.

Op school en bij het uitgaan

De minderjarige meisjes werden geronseld op hun school in Murcia door een adolescente die ze ervan overtuigde dat het enkel om massages zou gaan. Andere vrouwen werden aangesproken in uitgaansgelegenheden in de stad waar veel immigranten en mensen van niet-Spaanse nationaliteit op afkwamen. Van de geprostitueerde vrouwen waren er 4 Spaans. De rest is afkomstig uit Zuid-Amerikaanse landen zoals Bolivia, Peru en Paraguay. De vrouwen worden nu bijgestaan door organisatie voor slachtofferhulp.

Dit vind je misschien ook leuk