Vliegbasis in provincie Sevilla mogelijk door VS ingezet tegen Jihad

door admin
Vliegbasis in provincie Sevilla mogelijk door VS ingezet tegen Jihad

Vorige week kregen de Spaanse ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie toestemming van het kabinet om hierover gesprekken aan te gaan met de autoriteiten in de VS. Het doel is de oprukkende jihadisten uit Noord- en Midden-Afrika tegen te houden.

Werkgelegenheid

Morón zou de thuisbasis worden voor de Special Pupose Marina Air-Ground Task Force for Crisis Response. In antwoord op de onrust onder de inwoners van Morón over de komst van circa 850 militairen in hun dorp benadrukte de Spaanse regering het economische belang van de komst van de Amerikanen en de mogelijke banen die hiervan het resultaat kunnen zijn.

Veiligheidsplannen

Ondertussen zal de nationale veiligheidsraad in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken een plan opstellen tegen radicale moslims. Een van de belangrijkste doelen is de intolerante kant van de Islam te bestrijden en aanslagen zoals die in Parijs en elders te voorkomen. Een onderdeel van dit plan is het beperken van de mogelijkheden in Spanje om via internet extremistische moslims te werven om voor terreurgroepen zoals de Al Qaeda en de IS te gaan vechten in Irak en Syrië.

Diverse maatregelen

Verder zullen jihadistische websites scherp in te gaten gehouden worden. Ook worden er meer mensen ingezet om onderzoek te doen naar de financiering van terroristische organisaties. Daarnaast moet er meer aandacht komen voor een soepele integratie van moslims in de Spaanse samenleving.

Dit vind je misschien ook leuk